Sportdienst

Voorwoord burgemeester

We kunnen er niet meer naast kijken, maar onze gemeentelijke sportaccommodaties bieden meer kansen dan ooit voorheen. Ik ben dan ook een fiere en gelukkige burgemeester om deze mogelijkheden te kunnen aanbieden.

Onze sporthal biedt puike kansen voor talloze binnensporten. De huidige bezettigingsgraad is groot wat bewijst dat dit meer dan een verantwoorde investering is. Sport heeft een maatschappelijke functie te vervullen want aan sport doen heeft een gunstige invloed op de gezondheid. Het is algemeen geweten dat verantwoord sporten het lichaam gezonder maakt en u mentaal fitter voelt na het sporten op welk niveau dan ook.

Sporten is een stuk emotie maar ook een middel tot respect en vriendschap in het leven. Sport is er voor allen, zowel de recreatieve als de competitieve sporter vindt zijn gading in onze sportgemeente.
Samen met de sportdienst en sportraad zorgen we voor een optimaal sportklimaat. Sporten is een ideaal item om promotie en uitstraling te geven aan onze gemeente. Daarnaast ondersteunen we graag onze plaatselijk
sportclubs.

Tenslotte vind ik het als burgemeester belangrijk dat iedereen zich er van bewust wordt dat sporten geen bijzaak meer is in ons dagdagelijks leven maar een noodzaak volgens eigen kunnen en mogelijkheden. Geniet van de nieuwe sporthal en al de sportmogelijkheden die onze gemeente u biedt.

Uw burgemeester

Wilfried Vandaele

[divider text=”Naar boven”]

wilfried-vandaele-c-anne-deknock-4

 

 

 

Wilfried Vandaele


Burgemeester
059 24 21 24
wilfried.vandaele@dehaan.be

Schepen van sport

Onze gemeente kent een levende sportcultuur. Als schepen van sport ben ik dan ook blij u de volgende jaren te dienen op het sportvlak. Samen met het team van de sportdienst, de sportraad en alle plaatselijke clubs werken wij dagelijks aan een actueel sportbeleid. De bedoeling is en blijft om alle inwoners van groot De Haan te overtuigen om aan sport te doen. De gemeente is van mening dat sport voor iedereen belangrijk is. Gewoon omdat het gezond is om te sporten, maar ook omdat sporten een middel kan zijn om sociale contacten tussen mensen te bevorderen.

Wij willen een kwalitatief goed beleid. We hechten veel belang aan het in stand houden van een gevarieerd sportaanbod. De activiteiten worden jaarlijks geëvalueerd, al naar gelang de behoeften en verlangens kan het
aanbod aangepast worden. Onze sporthal op het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld biedt heel wat mogelijkheden om te sporten / te bewegen en dat vind ik een goede zaak.

Uiteraard kunnen jullie als sporters steeds terecht met jullie vragen, opmerkingen en ideeën bij de sportdienst. Wij kunnen enkel groeien als ons beleid gedragen wordt door alle inwoners van zowel De Haan, Wenduine, Klemskerke, Vosseslag, Vlissegem als Harendijke.


Sportieve groeten,

Mathieu Delbarge
Schepen van sport

[divider text=”Naar boven”]

[subpages]

Matti-Delbarge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mathieu Delbarge

Schepen van sport
059 24 21 24
mathieu.delbarge@dehaan.be