Infrastructuur

Farys: Haneveld, een Huzarenstukje!

Het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld was aan renovatie toe. Daarom besloot de gemeente om voor dit project samen te werken met Farys, de beheerspartner.
De uitdaging was ambitieus: het bestaande centrum vernieuwen en flink uitbreiden om nog meer sportdisciplines aan te bieden. Het resultaat mag  gezien worden. De nieuwe sporthal heeft een oppervlakte van maar liefst
2.100 m2 en een vrije speelruimte van zeven meter. Blikvangers bij de vleet:

  • twee sporthallen
  • een fi tnessruimte
  • een polyvalente sportruimte
  • een ruime cafetaria
  • een Finse piste.

Iedereen komt er aan zijn trekken: de sporters, de supporters en de sportadministratie die letterlijk middenin het sportgebeuren zit.

De bouw van de nieuwe sporthal is het resultaat van teamwerk tussen hetarchitectenbureau Jonckheere, de hoofdaannemer Himpe, de gemeente en Farys. In anderhalf jaar was dit huzarenstukje afgewerkt. In het nieuwe
sport- en recreatiecentrum is extra aandacht besteed aan isolatie en duurzame verwarming. Een warmtepomp en een BEO-veld (boorgat-energie-opslag) maken van Haneveld een prototype van duurzaam bouwen.

TMVW-certificaatWie komt sporten in Haneveld doet dit in een sportaccommodatie met een streepje voor op andere. De sportdienst werkt samen met Farys om het externe kwaliteitscertificaat voor sportinfrastructuur te halen van Quality Control. Dit label garandeert sporters dat het sportcomplex niet enkel voldoet aan de wettelijke regels op vlak van veiligheid en hygiëne. Sporters kunnen bovendien rekenen op een klantvriendelijke en deskundige dienstverlening. Het Wielingenbad te Wenduine haalde vorig jaar het kwaliteitslabel uitmuntend.

 

 

[subpages]

Infrastructuur