Evenementgegevens


AFGELAST OMWILLE VAN CORONA!!!

The Christmas Fun Run – 8ste editie

Ten voordele van ‘Huis aan Zee‘ en Zeepreventorium (2 plaatselijke goede doelen)

Donderdagavond 23 december 2021 (Hoe lang nog? > klik hier)

Wat? > Een ludieke, gezellige, toffe kerstloop allen in kerstkostuum (kerstkleedje voor de dames) met onderweg een klein opwarmertje ten voordele van 2 plaatselijke goede doelen.  Ambiance verzekerd!

The Christmas Fun Run maakt deel uit van het winterproject ‘Winter in De Haan’.  Het winterproject omvat terug een echte ecologische ijspiste met een gezellig ingericht lodge in het park La Potinière. Voor meer info > klik hier

Waar? > Het parcours werd uitgetekend in de Villawijk De Concessie in De Haan – Centrum met het park La Potinière als centrum van het parcours.

Starturen:

 • Jeugd > 18u30
  • 6 reeksen
   • m/j van 1 tot en met 6 jaar (2015) > 200m
   • m/j van 7 (2014) tot en met 10 jaar (2011) > 540m (1 ronde in het park La Potinière)
   • m/j van 11 (2010) tot en met 14 jaar (2007) > 960m (2 ronden in het park La Potinière)
 • 5 en 7,2km > 19u30

Start- en aankomstplaats > Voor elke afstand wordt er gestart voor het gemeentehuis en is de aankomstplaats gelegen in het park La Potinière.

Inschrijvingsperiode:

Wie al een kerstkostuum en verlichte kerstmuts heeft, eventueel van vorige edities, kan inschrijven excl. kerstkostuum en verlichte kerstmuts.

 • 1ste periode: Van … tot 17/11 > €10,00 (incl. kerstkostuum + verlichte kerstmuts inbegrepen)
  • €5,00 (excl. kerstkostuum en verlichte kerstmuts)
 • 2de periode: 18/11 – 20/12/21 (5 weken) > €12,00 (incl. kerstkostuum + verlichte kerstmuts inbegrepen)
  • €7,00 (excl. kerstkostuum en verlichte kerstmuts)
 • 3de periode: 21/11 en 22/11 > €15,00 (incl. kerstkostuum + verlichte kerstmuts inbegrepen)
  • €10,00 (excl. kerstkostuum en verlichte kerstmuts)

De dag zelf 23/12 > €17,00 voor jeugd en volwassenen (incl. kerstkostuum + verlichte muts inbegrepen). €12,00 (excl. kerstkostuum en verlichte kerstmuts)

Wedstrijdsecretariaat (dag zelf)? OC D’Annexe, Leopoldlaan 24, 8420 De Haan

Vanaf vrijdagmiddag 17/12 tot en met woensdag 22/12 zullen de deelnemers om hun startnummer en kerstkostuum kunnen komen naar Sporthal Haneveld, Nieuwe Steenweg 74, 8420 De Haan indien er vooraf ingeschreven werd.  Wie niet op voorhand kan komen, zal de dag zelf zijn/haar kerstkostuum kunnen afhalen in het dag-secretariaat in OC D’Annexe (gebouw achter het gemeentehuis) in De Haan – Centrum vanaf 16u30.

Elke deelnemer dient met het aangeboden kerstkostuum en verlichte kerstmuts te lopen!

Inschrijven? Klik Hier (Bij inschrijving gaat U akkoord met het reglement TCFR 2021)

Reglement > Reglement – Nuttige info TCFR 2021

          Goed om weten > Covid-19 regel > Max. 750 deelnemers zullen toegelaten worden voor de 5 en 7,2km. 

Geschenk:

Alle deelnemers, zowel de jeugd als de 5 en 7,2km, ontvangen VOOR de wedstrijd een verlicht gadget.  De organisatie vraagt dan ook vriendelijk om het verlichte gadget te gebruiken om een optimale sfeer te creëren voor, tijdens en na de kerstloop.

Prijsuitreiking:

 • jeugd > onmiddellijk na de wedstrijd voor de eerste drie plaatsen bij de jongens en meisjes van elke reeks in kerstkostuum.
 • 5km > onmiddellijk na de wedstrijd voor de eerste drie dames en heren in kerstkleedje/ kerstkostuum met verlichte kerstmuts.
 • 7,2km > onmiddellijk na de wedstrijd voor de eerste drie dames en heren in kerstkleedje/kerstkostuum met verlichte kerstmuts.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in het park La Potinière op de kiosk.

Mobiliteit:

 • Auto: De Haan is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de Koninklijke Baan, Rijksweg of via de Polderdorpen Klemskerke en Vlissegem
 • Openbaar vervoer:
  • Trein en Tram: Via Blankenberge of Oostende kunt u met de trein komen om vervolgens de tram (25min) te nemen naar De Haan-Centrum.
  • Bus: Lijn 31 vanuit Brugge (Brugge – Wenduine – De Haan)

Parkeren:

 • Raadpleeg volgende link om te parkeren in De Haan > Klik hier

Villawijk De Concessie in De Haan – Centrum zal deels afgesloten worden vanaf 18u00 en zal vanaf 19u00 volledig afgesloten worden.

Toiletten:

 • Er worden extra toiletten voorzien aan het dag-secretariaat OC D’Annexe (gebouw achter het gemeentehuis) en in het park La Potinière.

Parcours:

Jeugd, 5km en 7,2km:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goede doelen:

 • MPI Huis aan Zee 

Huis aan Zee is een voorziening in De Haan waar kinderen en jongeren van 3 tot en met 21 jaar wonen wanneer dit thuis (deels) niet meer kan.

Deze kinderen en jongeren met gedrags-, emotionele en/of ontwikkelingsstoornissen (zoals bijvoorbeeld ADHD, autisme, hechtingsproblemen, …) worden extra ondersteund op sociaal, medisch, pedagogisch en psychologisch vlak.  Kinderen worden er in een open sfeer volgens hun eigen mogelijkheden voorbereid op de grote maatschappij als vreugdevol mens met fijne waarden en normen.  Het Huis aan Zee-team biedt een luisterend oor, een warme thuis en staat altijd klaar voor kinderen die het moeilijk hebben.  De kinderen en jongeren wonen en leven bij ons in verschillende leefgroepen, ingedeeld volgens geslacht, leeftijd en mogelijkheden (cognitief, motorisch, sociaal).  Dankzij onze unieke locatie nabij bos, duinen en strand, kunnen de kinderen zich volop uitleven in de gezonde zeelucht. Ieder kind beschikt over een fiets om de omgeving te exploreren en ook op de campus zelf kunnen de kinderen hun energie kwijt op de verschillende speel-, en sportterreinen.

Steunkring Huis aan Zee

WE BUILD

Huis aan zee heeft een prachtige ligging maar onze gebouwen zijn grondig aan renovatie toe.
Onze infrastructuur is al jaren een pijnpunt.
Er werd de afgelopen jaren wel al heel wat verwezenlijkt: renovatie van twee leefgangen en binnenspeelruimte, de bouw van een volledige nieuwbouw voor twee leefgroepen.

Elk jaar proberen we een van de bestaande leefeenheden met de beperkte middelen te ‘optimaliseren’.
We houden rekening met veiligheid, hygiëne, privacy, ruimte, licht en het belangrijkste: het moet huiselijk en gezellig zijn.
Onze kinderen hebben nood aan een warm nest.

Samen met de steun van externe partners hebben we enkele verouderde keukentjes verbouwd tot een open keuken geïntegreerd in de leefruimte.
Nu kunnen we samen koken, eten en afwassen.
Te vergelijken met de activiteiten in een (h)echt gezin.

WE MOVE

Kinderen krijgen in vergelijking met vroeger steeds minder spontane beweegkansen.
Dat is zonde want bewegen is van levensbelang! Dit geldt voor iedereen, maar voor onze kinderen nog des te meer!

Het is een uitlaatklep en een leerschool voor sociale interacties, maakt hen motorisch vaardiger, geeft hen een goed gevoel en het is bovendien gewoon gezond.
Buiten bewegen is voor ons binnen huis aan zee een topprioriteit!
Elk kind moet zijn dagelijkse portie beweging gehad hebben.

We doen er dan ook alles aan om kinderen intrinsiek te motiveren door een zo aantrekkelijk en uitdagend mogelijke omgeving te creëren.
We reiken hen zoveel mogelijk prikkels aan zodat bewegen voor hen een plezier wordt.
Dit o.a. door het aanleggen van verschillende speel-, en sportterreinen op onze campus, het voorzien van fietsen en aangepast spel-, en sportmateriaal voor ieder kind.

WE CARE

Als er één iets is waar onze kinderen echt nood aan hebben is het individuele zorg.
Het is een recht, een basisbehoefte.
De overheid voorziet voor de kinderen voeding, kleding, medische zorgen en onderdak,… .

Natuurlijk geven we onze kinderen graag dat ietsje meer, zodat ze zich speciaal en geborgen kunnen voelen.
Cadeautjes voor verjaardagen, Kerst en Sinterklaas, materiaal en uitrusting om hun hobby te kunnen uitoefenen, …

Dit kunnen we o.a. dankzij De Steunkring en onze vele weldoeners.
Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ons in deze taak kunnen ondersteunen.

WE DO

Wie aan onze kinderen vraagt: ‘Wat was de mooiste dag van het jaar?’, komt steevast uit op de dag dat we naar Plopsaland gegaan zijn.
Of die keer dat ze Kaimook van dichtbij gezien hebben.

Activiteiten helpen onze kinderen even te ontsnappen aan hun zorgen.
Spelen, bijleren en onbezonnen genieten.
Elk jaar zijn we op zoek naar mensen en organisaties die hen dat bijzonder dagje willen/kunnen schenken.

Daarnaast organiseren we vanuit De Steunkring ook zelf tal van acties en initiatieven om geld in te zamelen voor onze kinderen.

 • Zeepreventorium

Het Zeepreventorium is een huis in de duinen. In ons huis wonen kinderen en jongeren die leren omgaan met hun chronische aandoening en stappen zetten richting zelfstandigheid. En zorgverleners die de kinderen en jongeren begeleiden op dat pad. Samen in één huis.

De tijd dat de kinderen en jongeren hier blijven is een heel bijzondere tijd in een vaak moeilijke periode in hun leven. In ons huis krijgt elk kind en elke jongere alle ruimte, zorg en aanmoediging die het nodig heeft binnen een warme, huiselijke omkadering. We creëren haalbare plannen en gewoontes, die kinderen kunnen volhouden eens ze terug thuis zijn, samen met de ouders en thuisomgeving.

Het Zeepreventorium is een medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren met chronische aandoeningen en specifieke revalidatienoden. Voor mucoviscidosepatiënten is er geen leeftijdsbeperking. Jongeren kunnen heropgenomen worden tot 21 jaar. Het Zeepreventorium biedt gespecialiseerde, multidisciplinaire revalidatie voor elk kind of jongere en iedere aandoening. Alle kinderen en jongeren met chronische revalidatienoden kunnen hier terecht
In het Zeepreventorium verblijven de kinderen en jongeren in leefgroepen. De begeleiders zorgen voor een warme opvang en een huiselijke sfeer. We doen dit telkens met de nodige aandacht en ondersteuning voor de betrokken context.

Het Zeepreventorium beschikt over een uitgebreide infrastructuur.  De kinderen en jongeren kunnen gebruik maken van een mooi zwembad, multifunctionele sportzalen en sportvelden. Dagelijks staan vele buitenactiviteiten op het programma. De ligging in de duinen en de onmiddellijke nabijheid van de zee zijn unieke troeven. We maken dan ook de “healing environment” in het Zeepreventorium helemaal waar.

In functie van de therapeutische noden en de aard van de chronische aandoening zijn er twee soorten verblijven: ambulant (minimaal zeven uur per dag aanwezig) en residentieel. De patiënten gaan in het weekend zoveel mogelijk naar huis als onderdeel van hun re-integratietraject. Enkel kinderen of jongeren met een medische, pedagogische urgentie blijven uitzonderlijk in de weekends bij ons.

Tijdens hun verblijf kunnen de kinderen hun schoolse opleiding verderzetten, zowel in het Nederlands als het Frans.

Het Zeepreventorium biedt gespecialiseerde zorg aan elk kind en elke jongere. Dat is het resultaat van de unieke samenwerking tussen de verschillende zorgverleners. In ons huis werken tal van specialisten in chronische aandoeningen. Zeer gedreven binnen hun vakgebied. Maar meer nog dan dat zijn het specialisten in het omgaan met kinderen en jongeren. Alle multidisciplinaire teamleden zijn hoofdzakelijk toegewezen aan één leefgroep om intensieve begeleiding en samenwerking mogelijk te maken. Elk multidisciplinair team bestaat uit onder andere:

  • artsen
  • verpleegkundigen
  • kinesitherapeuten
  • diëtisten
  • logopedisten
  • psychologen
  • opvoedkundigen
  • sociaal werkers
  • medisch-technische medewerkers

Zij worden ondersteund door een professioneel administratief en logistiek team.

Het enthousiasme en engagement van alle medewerkers dragen in belangrijke mate bij tot het succes van deze multidisciplinaire samenwerking en de manier waarop met elk kind en elke jongere wordt omgegaan. In de leefgroep verblijf je alleen of maximaal met twee op één kamer. We voorzien ook voldoende ontspanningsruimte en veilige hoekjes en kantjes waar kinderen zich kunnen terugtrekken.

Tijdens hun verblijf kunnen de kinderen hun schoolse opleiding verderzetten, zowel in het Nederlands als het Frans.

De scholen bieden ziekenhuisonderwijs (Type 5) aan. Onderwijs afgestemd op de noden en de mogelijkheden van elk  kind en elke jongere. Er wordt nauw samengewerkt met de thuisschool. De pedagogische organisatie streeft naar harmonie met de therapie door o.a. begeleid zelfstandig leren, kleinschaligheid en taakgericht en remediërend onderwijs.

De scholen op het terrein (Basisschool Aan Zee en Zeelyceum) kunnen de wettelijke getuigschriften en diploma’s af leveren van het gewone voltijdse onderwijs.

Basisschool Aan Zee is een basisschool voor kinderen van 2,5 tot maximum 14 jaar.

Het Zeelyceum staat in voor het onderwijs aan de jongeren tussen 12 en 18 jaar. Bekijk hier het filmpje over het Zeelyceum.

De opdracht van de school is dubbel:

  • de eventuele leerachterstand van de leerling veroorzaakt door zijn chronische aandoening wegwerken,
  • de leerling voorbereiden op de terugkomst in de thuisschool.

Meer informatie: 

www.basisschoolaanzee.be
www.zeelyceum.be